ЕКСКУРЗИИ ИЗ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ ОКОЛО БАРСЕЛОНА С ЛИЦЕНЗИРАН ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Плати сега: 50.00лв

Цена: 50.00лв

Офертата изтича след:

Плати сега: 50.00лв

Цена: 50.00лв

Офертата изтича след:

Вариант 1: Пазаруване в града - аутлет La Roca Village 50 лв 

Вариант 2: Целодневна екскурзия с автобус Жирона - Фигерес  - 220 лв

Вариант 3: Светът на Дали - целодневна екскурзия до Фигерес и посещение на музея Пубол - 240 лв

Вариант 4: Коста Брава (Тоса де Мар) и Жирона - 190 лв

Вариант 5: Екскурзия Барселона - Андора - 1560 лв

Вариант 6: Екскурзия Барселона - Перпинян и Колиюр (Франция) - 1560 лв

Вариант 7: Фламенко шоу - напитка + спектакъл - 90 лв

Вариант 8: Фламенко шоу - вечеря + спектакъл - 120 лв

Вариант 9: Фламенко шоу - тапас + спектакъл - 150 лв


Офертата включва още:

  • лицензиран екскурзовод на български език;
  • посещение на описаните забележителности;
  • осигурен транспорт (за екскурзиите с автобус);

Условия на офертата:

  • Валидност на офертата: от 28.03.2021 г. до 30.09.2021 г.
  • Ваучерът е валиден с предварителна резервация на телефон: 0878-100-112
  • Ваучерът е валиден за един човек;
  • В цената не са включени входните билети за посещаваните обекти;
  • Входни билети за обектите се осигуряват допълнително след предварителна заявка и предплащане;
  • Цената за екскурзиите до Андора и Франция е комплексна и важи за група от 1 до 6 човека;

Вариант 1: Пазаруване в града аутлет La Roca Village продължителност: около 4 часа
Казват, че шопинг терапията е най добрата почивка. Ще посетим мястото, в което ще намерите магазини на всички световно известни марки, събрани в едно градче заедно с много ресторантчета и закусвални. Тук може да прекарате един приятен ден в пазаруване и разходка.

Вариант 2: Жирона Фигерес
Градът музей Жирона е столица на една от четирите провинции в Каталуния. Основан по римско време, разположеният на брега на река Онияр град на цветовете (както го наричат в Каталуния), ви предлага прекрасна възможност да се насладите на много забележителности. Запазените градски стени, криволичещите калдъръмени улички, проходчетата в един от най добре
запазените еврейски квартали в Европа, арабската баня от 12--и век и катедралата Санта Мария с най--широкия готически корпус в света са само част от невероятната средновековна атмосфера, която ще се разкрие пред вас. Докато минавате по живописните мостове на река Онияр (един от които проектиран от Густаф Айфел), ще се почувствате запленени от гледката и усещането, че сте се пренесли в Ренесансова Флоренция. Неслучайно през 2015 г. Жирона е избрана за снимките на един от най--известните касови сериали, „ Игра на Тронове“.
Фигерес е средновековно градче с много красива архитектура, освен това е и родно място на Салвадор Дали. Салвадор Дали е мистерия, явление в изкуството, намерил своето място в историята като символ на сюрреализма. В града се намира и музеят на Дали, който ще имаме удоволствието да разгледаме

Варинт 3: Света на Дали - Фигерес и музея Пубол
Роденият през 1904 г. в град Фигерес Салвадор Дали е считан за явление в изкуството и символ на сюрреализма. Театър музеят на Салвадор Дали е построен под негово ръководство и е рожба на изключителното му въображение. През 1960 г. кметът на град Фигерес и вече легендарният Салвадор Дали решават да създадат музей в родния град на твореца. Четиринадесет години по късно през 1974 г. в сградата на разрушения по време на гражданската война театър, където младият Дали е правил своите първи изложби, отваря врати Театър музеят на Салвадор Дали. В построените като лабиринт стаи авторът успява хронологично да разположи своето гениално изкуство, както и многото изображения на любовта на живота си, неговата Гала (Елена Дяконова негова жена, муза, любов). В музея може да бъде проследено цялото творчество на Дали от ранните му творби през сюрреализма до произведения от последните дни на живота му. Някои от най уникалните творби на Дали се намират в музея: Порт Алжир (1924) , Мек автопортрет с пържен бекон (1941), Галарина (1944 1945), Галатеа от сферите (1951) и други. Музеят Пубол е замък, който Салвадор Дали подарява на своята муза и жена на живота му Гала. Салвадор Дали обещал на Гала истински замък с аристократичен произход. Никога не забравил своето обещание и когато през 1968 г. с Гала се върнали от Америка, ѝ подарил замъка Пубол. При това обещал, че няма да престъпи прага му без да ѝ поиска писмено разрешение. От гордост, обаче, никога не го направил… В прекрасната градина на замъка стои „Слонът с крака на комар” и, както при другите скулптури на Гауди, неочаквано и от странни места бликват водни струи. Каменни пейки, кътчета за почивка, красиво езеро, над което бдят барелефи с образа на любимия им композитор – Вагнер. И навсякъде кипариси –любимо растение на Дали.

Вариант 4:Коста Брава (Тоса де Мар) и Жирона
Тази екскурзия е една своеобразна разходка по бреговете на север от Барселона. Крайбрежната ивица на Коста Брава (Скалист висок бряг) започва от град Бланес и минава през Йорет де Мар, след което стигаме до първата ни спирка, Тоса де Мар. Градът датира от втори век, ще разгледате стария град и ще се насладите на прекрасния пейзаж .
Градът музей Жирона е столица на една от четирите провинции в Каталуния. Основан по римско време, разположеният на брега на река Онияр град на цветовете (както го наричат в Каталония) ви предлага прекрасна възможност да се насладите на много старинни забележителности. Запазените градски стени, криволичещите калдъръмени улички, проходчетата в един от най добре запазените еврейски квартали в Европа, Арабската баня от 12 и век и катедралата Санта Мария с най широкия готически корпус в света са само част от невероятната средновековна атмосфера, която ще се разкрие пред вас. Минавайки по живописните мостове на река Онияр (един от които проектиран от Густаф Айфел), ще се почувствате запленени от гледката и усещането, че сте се пренесли в Ренесансова Флоренция. Неслучайно през 2015 г. Жирона е избрана за снимките на един от най известните касови сериали „ Игра на Тронове“.

Контакти

Барселона
office@lobitour.bg
0878100112

Коментари